marți, 27 decembrie 2011

OLT TV - Ibovnice în premiera

REDACTOR: IULIA NEDELOIU

REPORTER: ANDREEA NEDELOAIA

O odaie taraneasca, un pat acoperit cu o cerga, o lada de zestre si alte obiecte cu iz maramuresean, dar si 8 actori care au reusit sa impresioneze publicul prin naturaletea de care au dat dovada. Aceasta a fost atmosfera din sala de teatru la premiera piesei “Ibovnice cu ochi de maramures”.
Un spectacol inspirat din viata, cu un limbaj popular, in dialect maramuresean, care si-a propus sa surprinda publicul prezent in sala. Premiera piesei “Ibovnice cu ochi de Maramures” a reprezentat o provocare pentru tinerii actori olteni.
Si cum orice produs primeste critici, sau laude abia la final, iata care a fost reactia publicului:
Si Mihai Traista, cel care a dat viata pentru prima oara personajelor, a fost impresionat sa vada cum actorii au insufletit povestea maramuresana.
S-au distrat, au impartasit si au primit energie pozitiva. Iar dupa atata munca, aprecierea publicului le-a incununat succesul.

(Vizualizați linkurile de mai jos)


http://www.olttv.ro/stiri/cultura/5387-preselectie-pentru-teatru

http://www.youtube.com/watch?v=E5V0zwfrRKs

http://www.olttv.ro/stiri/cultura/7322-ibovnice-in-premiera

 

 

Cultură  12 decembrie 2011, ora: 18:33

Sfârşit de an încărcat la „Eugen Ionescu”

de Simona Chirici
Evenimentele culturale se ţin lanţ la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina în luna decembrie.
După o serie de spectacole de teatru, lansarea cărţii „Atingerea Muzei” de Nicolaie Dincă şi un concert de colinde susţinut de Şcoala Populară de Arte şi Meserii, slătinenii sunt invitaţi la alte activităţi culturale. Săptămâna aceasta vor fi puse în scenă trei spectacole de teatru, în timp ce următoarea este rezervată concertelor de colinde. Astfel, miercuri, începând cu ora 18:00, trupa de teatru ProArt le aduce slătinenilor piesa „Ibovnice cu ochi de Maramureş”, iar o zi mai târziu, liceenii de la Liceul cu Program Sportiv din Slatina joacă una dintre piesele lui Eugen Ionescu, „Cântăreaţa Cheală”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu